• My basket
    Quantity
    Price
  • Your Shopping Basket is empty.

Total — £ (ex. VAT)

The Hill House Box

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Spatial Design / Design for Public Spaces / 2020

The Hill House is arguably Charles Rennie Mackintosh’s residential masterpiece. A hybridisation of tradition and invention in the construction of the building has led to fundamental long-term problems of prolonged water damage. Rather than incarcerate the house away from view while the restoration is undertaken, a more radical approach to active conservation was taken. A ‘big-box’ temporary museum to contain and protect the Hill House as an artefact was built, allowing the house to dry out and be conserved, and enabling visitors to see the conservation process.

  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box
  • The Hill House Box

Are you credited on this winning entry?

If you've been awarded Wood Pencil or above, drop us your details for further information about how you can order your D&AD Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again