• Loading…

Villa Kanousan

Award: Graphite Pencil

Graphite Pencil / Spatial Design / Spatial Design / 2011

This is a weekend house built high in the mountains near Tokyo. The house has four rooms on the first floor and four on the second, which divide the house’s rectangular solid into eight spaces. The partition walls and ceilings of these eight spaces are interrupted by six small cubes that create gaps in the walls and ceilings, providing visual connections between the various rooms. The angles of inclination of each of these cubes are determined by an algorithm.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again