• Loading…

Upper Class Clubhouse at London Heathrow

Award: Yellow Pencil

Yellow Pencil / Environmental Design / Leisure & Tourism / 2007

This spectacular 2,500 square metre clubhouse includes a spa, restaurant and a bar, with interiors that feel like a private members' club. To complete this approach, the in-house team worked with Soho House, the established private members' club, on service design. The capacity of the clubhouse is currently designed to comfortably meet the airline's expected growth until 2011. The architectural objective, that the Clubhouse should be seen as a single flowing 'landscape', was established early on in the project. Arranged across two sculpted floor levels with a series of 'landmarks' and 'vistas', the layout encourages passengers to stroll around and explore their surroundings, echoing the patterns of movement on the ground and in the sky above the airport.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again