• Loading…

Mother

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Workplace / 2006

In the spring of 2003, Mother contracted Clive Wilkinson Architects to design their new expanded offices in the City of London. The building was a five-story conglomeration of concrete structures, and Mother took the eastern portion called the Biscuit Building. As there was no direct connection to the new entrance planned for the site of an old loading dock, Clive Wilkinson Architects proposed driving a large 14-foot wide staircase through the building from ground to loading level to first floor and then second floor. The new table, which accommodates the 90 strong Mother staff, is shaped as a continuous ribbon with this staircase, so that one can walk straight onto the table as it rises and curves around the 14,000 square foot space. The final shape became a racetrack loop 250-foot long and 14-foot wide with occasional breaks for circulation.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again