• Loading…

Kunstmuseum Basel Light Frieze

Award: Yellow Pencil

Yellow Pencil / Spatial & Experiential Design / Installation Design / 2017

The light frieze of the new building for the Kunstmuseum Basel produces its effect through the symbiosis of stone and light. Designed to be an integral part of the architecture, it subtly enlivens the building’s brick facade with words and graphic elements. The horizontal joints of the frieze are cast in shadow by the incident daylight, yet can be precisely lit by white LEDs. For the viewer, a play of light and shadow emerges, which is fleeting and yet seems to be as solid as the masonry itself.

  • Kunstmuseum Basel Light Frieze

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again