• Loading…

Light Masonry

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Spatial & Experiential Design / Installation Design / 2017

An epic, site specific, light installation based in the nave of York Minster. The artwork is founded on the construct of creating a secondary layer of dynamic, temporal and ephemeral architecture sculptured from light. Inspired by the continuous crafting and iterating of layers of work by the Minster’s stonemasons, the studio has investigated the relationship between the vaults, light and the audience. Drawing upon the ceremonial nature of the space, the studio has created a synchronized procession of light that highlights and explores the nave as a choreographed architectural experience.

  • None
  • Light Masonry
  • Light Masonry
  • Light Masonry
  • None

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again