• Loading…

The Movement Café

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Spatial Design / Spatial Design / 2013

The Movement Café is a café, theatre, local landmark, meeting place and poem. It was designed and built in 16 days to greet locals and visitors arriving at Greenwich DLR station for the London 2012 Olympic events. The café turned a hole in the ground left by demolition into a fabulous community space run by not-for- profit Greenwich Cooperative Development Agency. It exploits the sunken plot to conjure a natural amphitheatre, accessible by ramp and lined with stepped seating – all hand-made and hand- painted including the furniture. The structure is crowned with a tower of scaffolding to hold the words from a tweet by poet Lemn Sissay.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again