• Loading…

Skin – Pavilion of Knowledge

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Spatial Design / Installations / 2011

This is an environmental project for a multipurpose room, the foyer of the Pavilion of Knowledge in Lisbon. The intention was to create the texture for a perforated wall for acoustic and lighting purposes. The theme, ASCII (American Standard Code for Information Interchange), refers to the museum’s aim of sharing information. By creating different texture densities with bigger or smaller cuts, acoustic percentages and the openings in the window areas of the rear rooms were controlled. White LED lighting between the wall and the ‘skin’ was balanced with natural light.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again