• Loading…

The Voyeuristic Wall - Y+ Yoga and Wellness Center

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Leisure & Tourism / 2010

There is a legend which says that the region of the colonial cities of Paraty and Angra dos Reis (between São Paulo and Rio de Janeiro) has 365 islands, one for each day of the year. Two boxes of reinforced concrete rest on the mountainside of one of these islands; two modern prisms between the large colossal stones of the Brazilian coast. The boxes project outwards from the mountain, almost abreast of the beach, in an eight-metre cantilever. The house, of structural ingenuity, finds balance in the topography of the land, offering an extensive open doorway and living space in the practically untouched landscape.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again