• Loading…

New Guardian News & Media Office

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Graphic Design / Signage & Information Graphics / 2009

Guardian News and Media’s new 150,000 sq ft offices in London’s Kings Place are arranged over four floors. A key part of the brief was to develop a solution with low environmental impact. Our response was to make the directional signage out of cardboard. We designed a system of boxes which are screenprinted in vibrant colours and arranged to create dynamic asymmetric shapes. The use of the material is expressed by leaving the fluted cardboard edges exposed. Entrance branding consists of 3D letters which appear to be aligned when approaching the building from King’s Cross, but break up to become abstract when nearing the entrance. Manifestations consist of word pairings which express ‘plurality of opinion’.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other features, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again