• Loading…

Machiya Office

Award: Yellow Pencil

Yellow Pencil / Environmental Design / Workplace / 2008

This project is located in an old town in the north of Japan; Machiya is a traditional townhouse along the street. The shape of the site is narrow in frontage and long in depth. We proposed a two-storey auditorium with skylight that runs through the long axis of this tube-like building, which allows sunshine in and air out. The auditorium and office are separated by a glass partition in a wooden frame and has a curved surface. The bright and dynamic interior space creates an impressive corporate image for visitors, an important element of the project for the client. The façade references the black, stain painted wooden fences that make up the old town street.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again