• Loading…

The Belgrade Theatre

Award: Yellow Pencil

Yellow Pencil / Environmental Design / Leisure & Tourism / 2008

In late 2002 Stanton Williams was appointed to design a major extension for the Grade II listed 1950s Belgrade Theatre. The £11million project, accommodating a new 300 seat studio theatre, rehearsal space, dressing rooms, foyer, bar and box office, plus refurbishment of the existing building, opened in September 2007. The new theatre space, conceived as a ‘found space’, has flexible seating, staging and technical gantries that support a wide range of theatrical forms. The sculptural shape of the building, strong colours, simple materials and striking lighting are now visible across Coventry; the project has acted as a catalyst for the regeneration of the local area into a new cultural quarter.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again