• Loading…

Livraria da Vila

Award: Yellow Pencil

Yellow Pencil / Environmental Design / Retail & Services / 2008

Livraria da Vila is the result of the refurbishment of a two-storey house, on a narrow plot in São Paulo. The composition of low-ceiling spaces, dark tones, indirect lighting and countless shelves in careful disarray, covering the walls from floor to ceiling, gives the shop an unpretentious feel from whichever direction one looks at it. The space is reminiscent of used-book stores, putting customers at ease and encouraging them to browse the shelves, leaf through or even read books in the couches and easy chairs scattered throughout the building. The pivoting window shelf doors and the voids connecting one floor to the next offer an unexpected invitation to customers to enter and explore the store and its various spaces.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again