• Loading…

BP Helios House

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Retail & Services / 2008

Working closely with BP, BIG embraced the paradox of creating a green gas station by up-cycling – a process that conserves key resources wherever possible – and transforming a dilapidated 1970s gas station in Los Angeles into Helios House, a ‘living lab’ for sustainable design and building practices. Helios House was designed to stimulate dialogue, promote education and foster discussion on the topic of environmental stewardship. The water, heat, energy, lighting, material and all communication systems of Helios House were built to maximise energy efficiency and sustainability. The performance benefits will be evaluated and shared with visitors and partners for possible use in future projects. Essentially, Helios House uses design to proffer a novel BP brand ethos through urban, architectural and engineering solutions.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again