• Loading…

Credon Centre Entrance Lobby and Lift

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Public Space & Community / 2007

The requirement for a new Disability Discrimination Act compliant lift at the Credon Centre, a teacher training centre in Newham, was taken as an opportunity to open up and upgrade the entrance to the building. The existing brick lobby and steps were demolished. A new glass lift enclosure was added and an illuminated galvanised screen wall introduced to clearly mark the entrance and aid access. The lift shaft is decorated with a motif using the basic building blocks of learning: an enamelled super-graphic alphabet on the outer face together with small vinyl numerals on the inner face. The combination creates a skin that appears solid or translucent depending on daylight or artificial lighting conditions.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again