• Loading…

Liver Street Car Park

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Public Space & Community / 2007

At the Liver Street Car Park, the challenge of a difficult building typology was coupled with a series of constraints including an extremely tight programme, a sensitive site context, and a need to make a positive contribution to the surrounding public realm. Our solution was to express the building's function with a lightweight aesthetic and a palette of robust materials. The result is an unashamedly contemporary building, rich in texture and colour, which marks the gateway to Paradise Street. Access ramps project out from the main structure to express the movement of vehicles within; the semi-transparent walls also reveal the structure's use. At street level, a brick-faced boundary wall 'grounds' the building and acts as a sculptural form.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again