• Loading…

Gymbox St Martins Lane

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Leisure & Tourism / 2007

Opened in November 2006, Gymbox is located in the site of the former Lumiere Cinema on St Martin's Lane, London. The cinema was in operation from 12 October 1967 to 1986, and became known as one of London's leading arthouse cinemas. The site offered an exciting challenge in terms of retaining the building's cinematic past, while at the same time introducing the elements that would allow it to function as a gym. The aim was to create a stimulating and bold environment that avoided the clichés of a fitness market saturated with aspirational, 'white-box' spaces. Key to the scheme was the retention of the auditorium's single volume in creating a dramatic double height space in which sculptural forms could be displayed.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again