• Loading…

Fornarina London

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Environmental Design / Retail & Services / 2007

Fornarina's London store, located on legendary Carnaby Street, swallows visitors whole with its organic, diaphanous, and luminous interior. The walls and ceiling are composed of a continuous, undulating surface of more than 1,000 asymmetric moulded polycarbonate elements that envelope the space and create a total sensory experience. The cellular components protrude from the wall at random, generating integrated displays for merchandise. The cool tones of the LED-backlit surface form a surrogate sky that wraps around the customer in a constantly changing membrane. A breathtaking, curved staircase forms the backbone of the store, joining the first and second levels and creating a sense of anticipation and mystery for the traveller bound up in life's journey.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again