• Loading…

La Maison Unique

Award: Graphite Pencil

Graphite Pencil / Environmental Design / Retail & Services / 2007

Heatherwick Studio was invited by Longchamp to design its first contemporary flagship store. With a retail space situated above street level, the challenge was to draw people up into the store from the street. The studio's solution uses natural light from a large glazed core cut through the building to draw people up a stair landscape to the floor above. Constructed in one-and-a-quarter inch hot-rolled steel, the stair landscape is an installation of ribbon-like forms that divide and converge to form walkways and steps. The project includes the construction of a third storey, incorporating showroom, offices and a roof garden.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again