• Loading…

Cardiac Theatres Suite Interactive installation

Award: Wood Pencil

Wood Pencil / Digital Installations / Digital Installations / 2007

Research demonstrates that patients exposed to nature and natural scenery often benefit from smoother operations and faster recovery times. Using this research and conducting our own patient trials, we developed a nature-inspired installation for the waiting area of the Cardiac Theatres Suite at Harefield Hospital. The centrepiece of the installation is 'The Nature Window', a projected vista that allows patients to watch and interact with the scenery and natural phenomena. Interaction is enabled by simply pointing the specially developed wireless mouse. Accompanying this is a series of wooden wall-mounted landscape sculptures, bespoke-designed furniture and a calming soundscape, which add to the overall tranquillity and relaxing effect of the experience.

Want more access to D&AD?

Join D&AD as a Free Member and you’ll be able to view winning work, enter the Awards, download New Blood briefs and get access to even more articles and videos.

Join for free I’m already a member

Are you credited on this winning entry?

There's a Pencil with your name on it. Drop us your details for further information about how you can order your Pencil. If you've previously won In Book or a Nomination and would like to celebrate your achievement with a Wood or Graphite Pencil, please let us know.

Please don't check this box.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again