• Loading…

New Blood Entry — Anirudha Surabhi Rao, Lawrence Yao-Jen Lee

Award: Nomination

Environmental Design / 2010

Insights:
When available, natural light only falls on one row of stalls leaving the opposite stalls in darkness. This causes some stalls to be lit bright while the others are gloomy.

Solution:
“The Lamp” has a unique canopy system. The canopy is made up of reflector panels, which can be rotated to reflect natural light into the stall when needed. When closed they act as a protective layer from occasional pigeon droppings.

Insights:
Access to power is a common problem. The ground sockets are only placed in certain areas, which means that if you are unlucky in the stall placement you might end up without power. Some vendors choose to go a long way to get power, due to this, trailing wires can be seen.

Solution:
“The Lamp” uses a modular system for solving problems due to low accessibility of power. Each unit connects into the next creating a circuit whereby the one closest to the power supply provides power to the rest of the connected units, therefore eliminating trailing wires on the floor.

Register Now to
Keep Reading

Once registered you will have access to this article and all other feaures, access our archive and case studies, be able to submit your work to us and receive our newsletter if opted-in.

Register Now
Why Register? Swipe to hide

Why Am I Being Asked
to Register?

We'll ask you to provide a few details about yourself, your current role and what you do. We won't share your information with other parties and won't spam your mailbox.

This site contains over 50 years’ of award winning work, articles, interviews and case studies. Register to gain full access to everything.

We have placed cookies on your computer to help make this website better.
You can change your cookie settings at any time. Otherwise, we'll assume you're OK to continue.

Don't show this message again